Teatredequè

OBRES:

Un enemic del poble
*Un enemic
del poble

Petra at the Airport
*Petra at
the airport

Estimada Marta
*Estimada
Marta

The country
*The
country

El poema de la rosa als llavis
*El poema
de la rosa
als llavis

 

Ruth

de Josep R. Cerdà i Lluís Colom

Presentació

Ja és ben estrany que un tema tan controvertit socialment com és l'educació secundària no meresqui cap tipus d'atenció per part dels creadors de ficció (sigui teatral, cinematogràfica o televisiva) més enllà d'aquells productes ensucrats i maniqueus destinats al consum dels adolescents. D'aquesta observació, en sorgí el desig de parlar, sense pèls a la llengua i amb molt de sentit de l'humor, del món de l'ensenyament, un microcosmos que resultaria incomprensible per algú que el contemplàs des d'una certa distància. I tot això amb una sola condició: deixar de banda qualsevol tipus de voluntat moralitzadora; limitar-nos a mostrar el que vèiem, convençuts que com més s'acostàs a la realitat, més increïble semblaria.

'Ruth' és, doncs, una reflexió, en clau de comèdia musical, sobre alguns dels conceptes sobre els que es basa el sistema educatiu. L'eficacia dels sistemes pedagògics, la professionalitat del personal docent, la motivació dels alumnes, la relació entre escola i món professional, la discussió sobre el que és políticament correcte, la participació dels pares, el fracàs escolar...

'Ruth' és, emperò també, un estudi sobre els límits del teatre i de la interpretació actoral, sobre la relació dels diferents mitjans de representació dramàtica (música, teatre, vídeo) i la realitat, sobre els mecanismes que actuen sobre la versemblança en el teatre i sobre el paper d'aquest mitjà tan antic en el món de les noves tecnologies.

 

Ruth

FITXA TÈCNICA:

Repartiment
Guillem Simó
Lluís Colom
Eva Torras
Miquel Torrens
Maria Antònia Reinés

Dramatúrgia i direcció
Josep R. Cerdà

Espai escènic i vestuari
Assumpta Capellà

Direcció de vídeo
Gràcia Sarrión

Realització de vídeo
Miquel Mascaró
Josep Hernández

Disseny d'il·luminació
Joan Borràs

Música original
Xavier Cerdà
Tomeu Riera

Disseny gràfic
Biel Salas

 

yerblues.net

MallorcaWeb