Teatredequè

OBRES:

Un enemic del poble
*Un enemic
del poble

Petra at the Airport
*Petra at
the airport

Estimada Marta
*Estimada
Marta

The country
*The
country

El poema de la rosa als llavis
*El poema
de la rosa
als llavis

 

Diàlegs socràtics

de Llorenç Villalonga

Presentació

'Diàlegs socràtics' és una producció teatral basada en el conte del mateix títol de Llorenç Villalonga que s'estrenà en el marc dels actes commemoratius del centenari del naixement de l'escriptor. La concepció de l'espectacle està molt directament vinculada amb la voluntat d'utilització del casal de Can Sabater com a seu d'actes culturals de tot tipus relacionats amb la figura de Llorenç Villalonga. És per això que les representacions es dugueren a terme a l'aire lliure, tot aprofitant com a espai escènic la mateixa clastra de la casa.

Més tard, a petició de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma, la companyia Teatredequè va fer una adaptació d'aquest muntatge per a sala amb escenari a la italiana amb la finalitat de representar-lo al Teatre Municipal d'aquest ajuntament dins la tardor de 1997. Així mateix, després de l'estrena a Binissalem, l'espectacle va fer gira dins el circuit teatral del Consell Insular de Mallorca per tal d'ajudar a l'objectiu d'assolir la màxima difusió de l'obra de Llorenç Villalonga en el marc dels actes del centenari del seu naixement.

Sinopsi de l'argument

Dos personatges -el jove i dinàmic Antoni i Minos, més madur i reflexiu- passen uns dies d'estiu junts a la casa del segon. Mentre conversen, alumne i professor repassen els seus diferents punts de vista sobre la vida i la mort.

 

Diàlegs socràtics

FITXA TÈCNICA:

Minos Guillem Simó
Antoni Miquel Torrens
Critó Antoni Gomila

Dramatúrgia i direcció
Josep R. Cerdà

Espai escènic i vestuari
Assumpta Capellà

Disseny d'il·luminació
Joan Borràs

Disseny i muntatge de so
Xavier Cerdà

 

yerblues.net

MallorcaWeb