Teatredequè

OBRES:

Un enemic del poble
*Un enemic
del poble

Petra at the Airport
*Petra at
the airport

Estimada Marta
*Estimada
Marta

The country
*The
country

El poema de la rosa als llavis
*El poema
de la rosa
als llavis

 

Companyia

Teatredequè s'ha proposat des dels seus inicis treballar dins l'àmbit del teatre contemporani a partir d'un ampli ventall de propostes, que han anat des d'estrenar autors reconeguts del teatre català i universal, temptejar la creació pròpia i explorar les possibilitats de les noves tecnologies audiovisuals en el teatre. Teatredequè és una companyia hedonista que, sobretot, cerca el plaer en la creació.

Projecte Ibsen:

No és un fet gaire habitual en el panorama teatral mallorquí veure un muntatge d'una obra del repertori clàssic del segle XX a càrrec d'un equip d'intèrprets procedents de diferents companyies.

En aquest cas la companyia Teatredequè (formada per Josep R. Cerdà, Eva Torras, Maria A. Reinés, Guillem R. Simó, Miquel A. Torrens, Assumpta Capellà i Xesca Bennàssar) ha incorporat al seu equip Pep Lluís Gallardo i Antoni Gomila, dos actors de Produccions de Ferro per tal d'oferir una visió contemporània del clàssic d'Ibsen.

Es tracta d'un conjunt de professionals de l'espectacle que condensen la història d'ambdues companyies, ja que han participat de forma activa a la quasi totalitat dels seus muntatges. La majoria d'ells, a més, han treballat també en produccions d'altres grups com Iguana Teatre (Miquel A. Torrens), La Lluna de Teatre (Guillem R. Simó) o produccions de Teatre Principal (Eva Torras, Josep R. Cerdà, Antoni Gomila, Guillem R. Simó).

Projecte Petra:

Josep R. Cerdà (professor) i Joan Carles Martorell (alumne) es coneixen a la que va ser l'Escola d'Art de Palma. Un feia classes de literatura catalana, l'altre era estudiant de batxillerat i varen coincidir al grup de teatre de l'institut (on en Joan Carles va realitzar els vídeos de l'obra 'Missatges' que dirigia en Josep R.). D'ençà han duit a terme col·laboracions puntuals de caire audiovisual com a 'El poema de la rosa als llavis', 'Petra at the airport' i fins i tot aquesta web.

Gràcies a les bones notes que li va posar en Josep R., en Joan Carles Martorell va poder llicenciar-se després en Comunicació Audiovisual per la UAB i dirigir 'Noches Blancas', el primer curtmetratge multimèdia fet a Europa i, ara per ara, la producció independent mallorquina més premiada de la historia. 'Petra at the airport' és el seu darrer treball junts i la primera vegada que en Josep R. Cerdà es posa darrera les càmeres.

 

Josep R. Cerdà
*Josep R. Cerdà
director d'escena

Assumpta Capellà
*Assumpta Capellà
direcció artística

Miquel Torrens
*Miquel Torrens
actor

Xesca Bennàssar
*Xesca Bennàssar
actriu

Guillem Simó
*Guillem Simó
actor

Eva Torras
*Eva Torras
actriu

Antoni Gomila
*Antoni Gomila
actor

Maria Antònia Reinés
*Maria Antònia Reinés
actriu

Pep Lluís Gallardo
*Pep Lluís Gallardo
actor

 

yerblues.net

MallorcaWeb